Stuk minder besmettingen

Afgelopen weken kwamen minder besmettingen bij dan in voorgaande weken. In de week van 20 tot 27 september kwamen er maar liefst 31 nieuwe coronagevallen bij. GGD IJsselland ziet dat het merendeel van de nieuwe besmettingen plaatsvindt in de familiekring.

Goed nieuws

König: “Het alert reageren door de sportverenigingen en de horeca werpt vruchten af. En wat ik bijzonder goed nieuws vind, is dat er tot nu toe geen nieuwe besmettingen zijn binnen ‘t Dijkhuis. Dat toont aan hoe voorzichtig iedereen is. Ik wil ook de mensen van GGD IJsselland bedanken voor het meedenken en al hun adviezen. De teststraat in Bathmen was een mooi voorbeeld van maatwerk.”

Voorzichtigheid blijft nodig

Voor Bathmen betekent dit niet dat nu alles weer kan. De landelijke maatregelen zijn inmiddels een stuk strenger en de cijfers lopen ook in Deventer op. König: “Mensen maken zich zorgen en voelen zich soms eenzaam. Ik hoop dat zij daarover praten met mensen in hun omgeving of bellen met de speciale telefoonnummers die er zijn. Het liefst zou ik iedereen geruststellen, maar dat kan ik niet. Corona is nog steeds om ons heen, dus voorzichtigheid blijft nodig.”

Terugblik: Bathmen in vrijwillige lockdown