Burgemeester Ron König: “Twee wedstrijden geleden werd er stevig vuurwerk afgestoken. Dat is iets wat we niet kunnen goed vinden. Ik heb de politie gevraagd hier stevig tegen op te treden, mocht dat weer gebeuren. Ik kan vooraf zeggen dat dit wordt beschouwd als voetbal gerelateerd wangedrag. Ik hoop echt dat optreden niet nodig is. Ik snap natuurlijk dat supporters balen dat ze niet bij de wedstrijd kunnen zijn. Maar ik ben wel blij dát er weer gevoetbald kan worden.”

Jan Willem van Dop, algemeen directeur van Go Ahead Eagles, sluit zich hierbij aan. “Het is natuurlijk erg zonde dat we momenteel zonder publiek spelen, maar er wordt in ieder geval gevoetbald. Het samenkomen van groepen en/of afsteken van vuurwerk rond het stadion brengt ook laatstgenoemde ernstig in gevaar. Met alle gevolgen van dien. We roepen dan ook alle supporters met klem op om de wedstrijd elders te volgen. Bijvoorbeeld via social media, radio of tv, waarop hij live wordt uitgezonden door FOX Sports. Hoe beter we nu de maatregelen volgen, hoe eerder we terug kunnen naar een situatie die we allemaal willen: met publiek in het stadion.”

Risicowedstrijd

De wedstrijd tegen De Graafschap stond aanvankelijk gepland voor 6 september. Dat zou dan de eerste wedstrijd in de Eerste Divisie zijn sinds er weer publiek is toegestaan bij wedstrijden. Omdat dit een zogenaamde risicowedstrijd is, werd deze wedstrijd op aangeven van burgemeester König verplaatst.