Afgelopen weekend werk het Bondskampioenschap dames turnen gehouden, georganiseerd door de KNGU in samenwerking met Kunst en Kracht, in Tilburg. In de toestelfinale pakte de Deventerse Jade Brummelman, pupil van SVOD, brons op de balk.

NIPPERTJE
Jade had via het district en alle landelijke voorwedstrijden op het nippertje weten te plaatsen voor de finale in Tilburg. Gehinderd door een knieblessure turnde zij op zaterdag een 4-kamp, zonder grote fouten, wat een 33e plaats in die meerkamp opleverde. Maar deze wedstrijd bleek slechts een ‘opwarmbeurt’ voor de zondag waar Jade zich bij de beste 8 van Nederland had geplaatst voor de N2 balk finale.

ARABIER
Na lang wachten was het dan eindelijk tijd voor de laatste toestelronde met daarin de balk wedstrijd voor de pupillen 2. Het niveau in deze finale lag ontzettend hoog en Jade mocht als tweede turnster starten. De jongeling van SVOD kende slechts een kleine wankeling bij de uitvoering van de arabier. Daarmee beloonde de jury Jade met een 5.7 score aan moeilijkheid.

LANG WACHTEN
En met een totaal uitvoeringsscore van 8.367 kwam het totaal van Jade daarmee op 14.067. Daarna kwam het lange wachten en het bleef spannend tot het einde. Want na zeven turnsters stond Jade nog steeds in medaille positie.
Maar toen ook de laatste turnster hier niet overheen scoorde, barste het feest los in het Deventerse kamp, de bronzen medaille op het Nederlands Kampioenschap een feit!

TROTS
Vol trots mocht Jade het podium, van het Sportcomplex T-Kwadraatplaats in Tilburg, beklimmen om de medaille in ontvangst te nemen.