Huub Kolkman
SDC’12 is sinds 2012 ontstaan uit de fusie tussen zaterdag voetbalvereniging Sportclub Denekamp en zondag voetbalvereniging DOS ’19. SDC ’12 staat voor Sportclub Dos Combinatie 2012.
Op de ranglijst maar één schamel puntje verschil tussen beide ploegen, dit in het voordeel van SV Schalkhaar.
Al in de eerste minuut kreeg SV Schalkhaar een vrije trap tegen die door keeper Jesse Klopman prima werd gepakt. Het begin kenmerkte zich door rommelig voetbal met teveel verkeerde passes van beide kanten. Na een kwartier spelen werd het beter en kwamen de eerste kansen. Michiel Hullegie had een strakke voorzet in huis, die helaas door niemand kon worden verwerkt.
In de 32 ste minuut werd Sven Kelder in het zestien metergebied onderuit gehaald. Waar iedereen dacht aan een strafschop was het de scheidsrechter die het anders zag. Amper een minuut later volgde opnieuw een overtreding op Sven Kelder in het strafschopgebied, nu mocht er wel vanaf 11 meter aangelegd worden. Diezelfde Kelder eiste deze strafschop op, echter zijn inzet werd gekeerd door de keeper van SDC’12. Milan te Riele was als eerste ter plekke om in de rebound alsnog te scoren 1-0, dit was tevens de ruststand.
In de 48e minuut kwam SV Schalkhaar goed weg, een van richting veranderd schot werd prima gered door Jesse Klopman. Na 53 minuten spelen had Ahmed Erdem een goede kans om de score uit te breiden, nadat hij op aangeven van Rokaay Haafkens miste.
Vlak daarna viel aan de andere kant de gelijkmaker. Een afgeslagen bal werd door een aanvaller van SDC’12 netjes binnen geschoten 1-1. SV Schalkhaar was hierna wat zoekende en maakte SDC’12 hierdoor wat sterker.
Pech voor SV Schalkhaar was het uitvallen van Michiel Hullegie, die vanwege een bal in zijn gezicht niet verder kon. Zijn vervanger was Nick Mulder. Toch wist SV Schalkhaar nog te scoren. Een voorzet van buitenspeler Ahmed Erdem werd prima ingekopt door spits David Klopman 2-1.
SV Schalkhaar had nog alle mogelijkheid om de wedstrijd definitief op slot te gooien. De geboden kansen waren uiteindelijk met name aan Milan te Riele niet besteed. Door deze overwinning doet SV Schalkhaar goede zaken voor het vervolg van de competitie.
Na de komende twee uitwedstrijden, Bon Boys en Voorwaarts Twello, zal blijken waartoe de ploeg van Marcel Geestman in staat is.