Een forensisch opsporingsteam onderzocht de woning, zo meldt RTV Oost. 

Rond 2.55 uur kwam er bij de brandweer een melding binnen van een brand aan de Raamstraat. Brandweerlieden probeerden de voordeur tevergeefs open te breken met een breekijzer en stormram. Uiteindelijk moest er een kettingzaag aan te pas komen. 

Wat er precies gebeurd is, wordt op dit moment onderzocht. Meerdere buurtbewoners zeggen dat er vaker overlast is bij de woning. Zo zouden er regelmatig mensen langskomen en op de deur bonken. De politie wil hier niets over bevestigen.  

Huisdieren 

Na de brand kwamen er twee mannen en twee vrouwen van begin twintig in een auto en op een scooter aangesneld, die emotioneel vroegen naar de bewoners. Zij hebben uiteindelijk de huisdieren meegenomen. Het is nog niet duidelijk of de bewoners al langs zijn gekomen. 

Inmiddels is bekend geworden dat de Branweer opzet vermoedt bij de explosie vannacht. “Er is iets op de deur geplakt wat zorgde voor de explosie”, zegt een woordvoerder van de politie. “Dat kan vuurwerk zijn of iets anders.” Wat er precies gebeurd is, wordt op dit moment onderzocht. De politie is bezig met een buurtonderzoek en vraagt mensen die meer weten zich te melden.