Een technisch vaardige en doelgerichte publieksvoetballer. “Ja, zo zou je me misschien wel kunnen omschrijven”, zegt Van Hoeven. “Ik heb veel plezier in het voetbal, ben het liefst zo vaak mogelijk aan de bal en vind het leuk om het publiek te vermaken. Op een mooi voetballende manier tot goals komen, dat is het voetbal waar ik van houd.” 

Stap verder denken
In de Tweede Divisie schreef hij namens Jong Sparta Rotterdam in 24 competitieduels negen goals en drie assists op zijn naam. Van Hoeven leerde ook om zich als aanvaller staande te houden in het fysieke geweld van de Tweede Divisie. Bradly van Hoeven: “Van jongs af aan ben ik altijd al gewend geweest om een stap verder te denken, aangezien ik vrij klein van postuur ben. Je leert automatisch om slimmer te worden en de fysieke duels te mijden. Ook in de Tweede Divisie kwam dat goed van pas toen ik als jonge jongen met grote, volwassen mannen als directe tegenstander te maken kreeg.” 

Herenigd
In De Adelaarshorst wordt Van Hoeven herenigd met hoofdtrainer Kees van Wonderen en assistent-trainer Paul Simonis. Van Hoeven: “Het voetbal dat zij voor ogen hebben, spreekt me aan. Toen ik elf of twaalf jaar oud was, heb ik Paul Simonis in de jeugd van Sparta Rotterdam al een paar jaar als trainer gehad, evenals twee seizoenen geleden bij Sparta Rotterdam Onder-19.” 

Bij Go Ahead Eagles hoopt hij de draad van het abrupt beëindigde vorige seizoen weer op te pakken. “Ik ken Go Ahead Eagles als een aantrekkelijke club met een warme sfeer en een vol stadion op wedstrijddagen. Ik heb er hartstikke veel zin in om in dat stadion te mogen voetballen, het liefst met publiek uiteraard. Het is nu vooral zaak om fysiek fit te blijven tot het moment dat de voorbereiding op het aankomende seizoen écht begint. Ik wil mezelf in Deventer graag laten zien en een nieuwe stap in mijn ontwikkeling zetten.” Zegt Bradly van Hoeven.

Een echte teamspeler
Technisch manager Paul Bosvelt: “Bradly is een talentvolle, vaardige en snelle vleugelaanvaller. Hij is een linksbenige speler die zowel op de linker- als rechterflank uit de voeten kan en voor dreiging voor het doel van de tegenstander zorgt. Kees van Wonderen en Paul Simonis hebben in het verleden met hem samengewerkt en kennen hem daardoor ook goed als persoon. Bradly is een echte teamspeler, die bij Jong Sparta Rotterdam een prima seizoen heeft gedraaid in de Tweede Divisie. Hij heeft aangetoond dat hij stappen heeft gemaakt in zijn ontwikkeling en wij denken dat Go Ahead Eagles hem een mooi podium kan bieden om die stijgende lijn in de Eerste Divisie verder door te trekken.”