Het fastfoodrestaurant wordt gebouwd in de omgeving van sportcomplex De Scheg aan de Holterweg. Daar is een strook grond gereserveerd voor recreatieve bedrijven en een restaurant. McDonald’s heeft daar nu het voortouw genomen, zo meldt RTV Oost.

De concurrerende horecaondernemer Paul van Gurp maakte bezwaar tegen de vestiging van de hamburgerketen. De gemeente Deventer zou de fastfoodketen de plek aan de Holterweg al hebben gegund voordat Van Gurp kon meedingen naar die locatie, maar de Raad van State ziet daar geen aanwijzing voor. 

Verder klaagde Van Gurp over aantasting van de markt voor fastfoodrestaurants in Deventer. Volgens de Raad is echter door deskundigen aangetoond dat er voldoende behoefte is aan zulke restaurants in Deventer. Dat die deskundigen door McDonald’s zijn ingehuurd en daarom misschien niet neutraal zijn, maakt voor de Raad niets uit. 

Later zal de Raad mogelijk nog verder oordelen over de bezwaren van Van Gurp, als hij zijn beroep tegen het bestemmingsplan niet intrekt. Veel kans lijkt hij niet te maken.