Lijsttrekker Caroline van der Plas uit Deventer laat dat weten aan RTV Drenthe. 

In een partijoverleg gisteravond is besloten om volop in te zetten op de provinciale verkiezingen in 2023, zo meldt RTV Oost. Caroline van der Plas: “We hebben in alle provincies, behalve in Flevoland, al kandidaten. Die gaan nu aan de slag om in hun eigen provincie een regionale tak op te richten. Ook gaan we daar nog meer mensen voor benaderen, vanuit onze eigen kring.” 

Geen gemeenteraadsverkiezingen 

De gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar laat BBB aan zich voorbijgaan. Van der Plas: “Dat is organisatorisch niet haalbaar op deze termijn. In plaats daarvan willen we ons nu eerst richten op het landelijk goed neerzetten van de partij. Bovendien willen we niet in het vaarwater gaan zitten van de lokale partijen die er al zijn.” 

Van der Plas adviseert mensen die wel voor BBB in de gemeenteraad zouden willen zitten om aansluiting te vinden bij een van die lokale partijen en dan daar ervaring op te doen. “Bovendien willen we contact leggen en samenwerken met de lokale partijen, uiteraard wel gewoon onder hun eigen vlag. Zodat we kunnen helpen waar nodig.”