Het fotoalbum is hier te vinden.

23 maart

Opening van de Boekenweek

De boekenweek werd afgelopen zaterdag, 23 maart, feestelijk geopend in de Bibliotheek. Het programma van de opening zat vol met lezingen, muziek, een thema-quiz en natuurlijk was er een hapje en drankje aanwezig voor de aanwezigen. Voorafgaand aan de opening werd er een wandeling georganiseerd met Bep Spa en Lamberthe de Jong als gidsen. De wandeling stond centraal rondom de vrouwen die in de middeleeuwen al een betekenis hebben gehad voor Deventer.

Tentoonstelling “De moeder de vrouw”

Ook ging de tentoonstelling “De moeder de vrouw” die door fotograaf Pieter Leeflang samen met Nuran Florissen van stichting “Vrouwen voor elkaar” is gemaakt. Het is een fotoserie over de bijzondere band tussen moeders en hun zonen. De tentoonstelling is tot en met 31 maart digitaal te bewonderen op het Marktplein van Bibliotheek Centrum.

 

Schenking aan bibliotheek

Ook werd er door Serviceclub Zonta Deventer een cheque van maar liefst € 3.000,- overgedragen ten gunste van lees- en digitaliseringsprojecten. Zonta en de Bibliotheek zijn beiden maatschappelijk betrokken organisaties en vinden elkaar in het stimuleren van actieve deelname van mensen aan de samenleving. Zonta is hierbij gefocust op vrouwen. Het geld is opgehaald door de opbrengst van de jaarlijkse filmmiddag van Zonta.

 

24 maart

Cursiefjes in de kroeg

In vijf verschillende kroegen vond cursiefjes in de kroeg dit jaar weer plaats. Dit jaar werd er voorgelezen in de volgende kroegen; St. Tropez, De Heks, De Hip, De Heeeren en Roasted. Tijdens cursiefjes in de kroeg, lezen en signeren verschillende schrijvers en columnisten tijdens hun bezoek aan de kroeg. Dit jaar waren Ellen Deckwitz, Tim den Besten, Franca Treur, Alex Boogers en Bart Moeyae aanwezig.