Op zaterdag 15 september wordt door de Gemeente Deventer, met bescheiden hulp van Veteranen Deventer, de jaarlijkse Veteranendag georganiseerd.

Elke veteraan, woonachtig in de gemeente Deventer, krijgt zeer binnenkort een persoonlijke uitnodiging via de post thuisgestuurd.

Uitnodiging

Het programma vanuit de gemeente zal dit jaar van 13.00 – 16.00 uur zijn.

Dit jaar organiseert Veteranen Deventer voor het eerst het ”na-programma”, samen met café de Heeren.

Op 22 mei jl. opende Niels van Bockel in samenwerking met café de Heeren het Veteranencafé Deventer.
Samen met Majoor Marco Kroon en (voormalig) burgemeester Andries Heidema werd het café onder grote belangstelling geopend.

Op elke derde dinsdag van de maand kunnen de Deventer veteranen en het thuisfront elkaar ontmoeten in café de Heeren. Inmiddels heeft van Bockel een team met actieve veteranen en een thuisfronter weten te enthousiasmeren om meer te kunnen betekenen voor de Deventer veteranen. De doelstelling is het bevorderen van de maatschappelijke erkenning en waardering voor veteranen en hun thuisfront. Door de opening van het café hopen zij ook meer jonge veteranen aan te trekken.

Dit jaar nodigt Veteranen Deventer u uit in het Veteranencafé De Heeren (Brink 72 Deventer), voor een gezellige samenzijn met een drankje en natuurlijk met de wel bekende ‘Blauwe Hap’ van 17.00 – 20.00 uur.

Opgave

De meeste veteranen die werkzaam zijn (geweest) bij Defensie kennen de ‘Blauwe Hap’. Deze bekende Indische maaltijd is bekend op elke kazerne, luchtmachtbasis of marinehaven.

Wilt u ook even terug naar uw diensttijd en je verbinden met andere veteranen? Schuif dan aan voor de bekende ‘Blauwe Hap’!

Voor een bijdrage van 10 euro p.p. wordt er, in samenwerking met de koks van de Heeren, voor de veteraan en het thuisfront een ‘Blauwe Hap’ inclusief een drankje naar keuze geserveerd.

Veteranen kunnen zich opgeven voor woensdag 5 september via: activiteiten@veteranendeventer.nl