Veteranendag Deventer 

De gemeente had dit jaar voor een unieke en andere locatie gekozen om de veteranendag te organiseren dan voorgaande jaren. Dit jaar werden de veteranen en hun thuisfront uitgenodigd op het MAG complex aan de Kiekenbeltsweg in Bathmen.
De genodigden werden in een grote tent ontvangen er werd aangevangen met een toespraak van onze nieuwe burgemeester Ron König. 

‘de Pauwergirls’ zorgden voor de ‘vrolijke noot’ met muziek uit de tijden van weleer. Het Veteranen Search Team was aanwezig om te vertellen over hun werk, het search team kan ingezet worden bij de zoektocht naar bijvoorbeeld een vermist persoon, hierbij werken ze nauw samen met de politie. 

Het team van Veteranen Deventer was ook aanwezig om het Veteranencafé en hun afterparty te promoten en om de aanwezige veteranen en hun thuisfront te informeren over hun missie; zich in te willen zetten voor de veteranen en hun thuisfront, in de gemeente Deventer.

Voor geïnteresseerden stonden er vrijwilligers klaar om rondleidingen over het complex te verzorgen. 

De middag was perfect georganiseerd door de Gemeente Deventer en de inwendige mens werd zeker niet vergeten


The Veterans After Party 

Dit jaar werd voor het eerst de Veterans After Party georganiseerd in Veteranencafé de Heeren. Er hadden zich zo’n 70 veteranen met partners opgegeven voor de Blauwe Hap (Indische maaltijd) en een gezellig samenzijn. Hiermee wilden de bestuursleden de saamhorigheid en verbinding benadrukken.

Sinds 22 mei heeft Deventer een Veteranencafé waar veteranen, hun thuisfront of geïnteresseerden op iedere 3e dinsdagavond van de maand welkom zijn om samen ervaringen te delen over de meegemaakte missie(s).

VeteranenDeventer heeft een bestuur van 6 man/vrouw sterk. Het Veteranencafé draait volop en wordt druk bezocht. Hun volgende stap is het oprichten van een stichting of vereniging. Op deze manier kunnen ze met subsidies en eventuele donaties nog meer betekenen voor de veteranen en hun thuisfront uit de omgeving van Deventer

Het eerstvolgende Veteranencafé is op dinsdag 16 oktober. Deze avond vindt er een presentatie over Moral Injury van Erwin Kamp, Hoofd Krijgsmacht Raadsman plaats.

Toegang is gratis. Meer info op www.veteranendeventer.nl