Alle vragen kunnen ze hier aan elkaar stellen. Doel is om de onderlinge onbekendheid en dilemma’s weg te nemen en daarmee werkkansen te bieden. Ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.  

Deze bijeenkomst is hard nodig volgens medeorganisator Elles Reusen “want de onbekendheid over de forensische zorg zit zowel werkgevers als werknemers helaas enorm in de weg. Dit terwijl werk voor (ex)patiënten tijdens en na hun behandeling belangrijk is om hun leven weer op te pakken en werkgevers anderzijds zitten te springen om medewerkers die willen doorzetten. Want dat willen deze werknemers. Ze hebben veel meegemaakt en willen deze levenservaring graag op een positieve manier inzetten. Maar voor hen is het nu ook vaak een te grote stap om op werkgevers af te stappen. Ze vragen zich ook af wat ze moeten zeggen over hun verleden.”   

Het Groenbedrijf vertelt over ervaringen  Deze onbekendheid en onwennigheid, merkt ook Lammert Smit, coördinerend uitvoerder van Het Groenbedrijf. “Er zijn veel vooroordelen en dat is jammer want het zijn veelal werknemers met twee rechterhanden die graag aan de slag willen. Ik vind dat ze na behandeling recht hebben op een nieuwe start en natuurlijk gaat dat niet vanzelf en vergt het soms maatwerk.  Wel wil ik weten waarom ze in een traject zitten, zodat we een goede werkplek kunnen vinden zonder dat we er later gedoe mee krijgen. Omdat deze achtergrond soms gevoelig ligt, delen we dit niet altijd met collega’s. Dit soort tips en ervaring deel ik graag 31 oktober met mede-werkgevers.” 

De bijeenkomst wordt georganiseerd door (ex)patiënten die zelf ook ervaring hebben met het vinden van werk. Donderdag 31 oktober vertellen zij ook openhartig over waar ze tegen aan lopen. Voorafgaand kunnen werkgevers en werkzoekenden een enquête invullen zodat het programma hierop afgestemd kan worden.  

De bijeenkomst ‘Werken met een forensische achtergrond’ is op 31 oktober van 16.00 tot 18.00 uur bij Deventer Werktalent, Kamperstraat 40 Deventer. Inloop vanaf 15.30 uur. Ook interessant voor inwoners en studenten. Informatie en opgave kan via www.transfore.nl/tddu