Het reisgezelschap bestond uit Kim en haar vader Dennis, Charles Lansdorp (initiatiefnemer) en een delegatie van de Bibliotheek Deventer: Marieke Rienstra, Ojon van Strijland en Agnes Schimmelpenninck. In 2018 werd de 5e Opa en Oma-dag in de bibliotheek gevierd.

De bibliotheek wil met het project de aandacht vestigen op de band tussen grootouders en hun kleinkinderen en wil het doorgeven van levensverhalen en wijsheden van generatie op generatie stimuleren. Ieder jaar hoort daar een wedstrijd bij voor kinderen.

Van 5 t/m 8 mei was Kim in Italië met op 7 mei een druk programma voor het hele reisgezelschap. De dag begon met een officiële ontvangst in het Parlement van Lombardije, waar het belang van de band tussen kinderen en ouderen werd toegelicht. Daar maakten zij kennis met Samuele Astuti, senator van de regio Lombardije.

Vervolgens werden zij rondgeleid door Casa Di Verdi. In dit rusthuis in een paleis wonen ruim 60 gepensioneerde muzikanten samen met jonge muziekstudenten. Zij ondernemen muzikale activiteiten en leren van elkaar. Vervolgens waren ze te gast op de ambassade ter ere van Koningsdag in Milaan, waar zij speciaal welkom werden geheten door de Nederlandse consul-generaal Johan Verboom en de Nederlandse ambassadeur Joost Flamand.