Afhaalbieb voor reserveringen: hoe werkt het?  

Via de app of website kun je boeken uitzoeken en vervolgens reserveren. Als deze aanvraag binnen is, gaat men aan het werk om je boeken klaar te leggen op de door jou gekozen vestiging. Na de bevestigingsmail dat je boeken of films zijn klaargelegd, kun je ze ophalen. Check voordat je thuis vertrekt de actuele openingstijden van je vestiging. Die kunnen de komende tijd tussentijds veranderen.   

Vind je online reserveren lastig? Neem dan telefonisch contact op met de bibliotheek. Kun je door je gezondheid of een andere reden helemaal niet naar een van de vestigingen komen en wil je graag boeken lenen? Neem ook dan contact op, dan bekijkt men wat ze kunnen regelen.

Op de volgende vestigingen kan je op dit moment boeken reserveren en ophalen:   

  • Centrum  
  • Colmschate  
  • Keizerslanden  
  • Bathmen  
  • Schalkhaar  
  • Diepenveen  
  • Lettele 

Boeken geven ontspanning en verrijken je leven. Dat kan men in deze tijd wel gebruiken! De bibliotheek vindt het belangrijk dat mensen blijven lezen, daarom bieden ze jou aan om een verrassingstas te bestellen. De tas wordt gevuld met boeken en andere materialen uit je favoriete genre. Elimineer de keuzestress en laat je verrassen!    

Telefonisch spreekuur: Help kinderen lezen   

De Bibliotheken mogen (deels) openblijven omdat de politiek het belang inziet van lezen. Vooral voor kinderen is het belangrijk dat ze blijven lezen. Een paar maanden stoppen en het leesniveau daalt. Ze kunnen boeken reserveren via de website. Lukt dat niet, of weten ze niet wat ze precies willen, bel. Men helpt je graag verder. Ken je kinderen en ouders die wat hulp met reserveren en kiezen kunnen gebruiken, vertel ze dan over de dienstverlening. Misschien wil je wel een handje helpen bij het reserveren.   

Het telefonisch spreekuur vindt elke woensdag plaat van 13.00 – 15.00 uur en is te bereiken via 0570 67 57 00