Slimme apparaten zoals een smart tv, slimme speaker of thermostaat zijn erg handig en worden veel gebruikt. Nu is gebleken dat de beveiliging van deze apparaten vaak niet op orde is. Dit komt door het niet updaten van de software.

Geen updates

Maar liefst 65 procent van de mensen controleert niet regelmatig of er updates beschikbaar zijn. Wanneer je updates niet uitvoert, raakt de software verouderd en kunnen criminelen digitaal bij je inbreken. Ze kunnen bijvoorbeeld je gezin begluren via slimme beveiligingscamera’s, meeluisteren via babyfoons, privégegevens stelen of je apparaat kapotmaken. 

Privégegevens

De meeste mensen geloven niet dat het hen kan overkomen, bijvoorbeeld omdat hun data niet interessant zouden zijn voor internetcriminelen. Maar dat klopt niet. Ieders privégegevens zijn wel degelijk interessant voor internetcriminelen. Met een scan van een identiteitsbewijs bijvoorbeeld, kunnen zij een huis op iemands naam huren. 

Nieuwste software-updates

Om slimme apparaten veilig te gebruiken is het nodig om te zorgen voor de nieuwste software-updates. Deze bevatten naast nieuwe functies ook belangrijke beveiligingsoplossingen die zwakke plekken in de software verbeteren.

Meer informatie over geschikte updates is te vinden op de website.