Odée Mertzweiller en Nina Spinosi ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan het Amsterdams Conservatorium. Geïnspireerd door hun klassieke opleiding en hun brede interesse in – en voorliefde voor andere soorten kunst is het duo voortdurend op zoek naar vernieuwing van de muzikale uitvoeringspraktijk. Met als doel het creëren van een pittoresk en origineel gitaar- en stemprogramma herscheppen Odée en Nina daartoe ook de muziek van anderen met hun persoonlijke arrangementen. In dit concert zullen zij werken ten gehore brengen van Bach, Vivaldi, Bellini, Manjon, Villa-Lobos en Obradors, gedeeltelijk ook door henzelf bewerkt.   

Het concert zal via livestream gratis te bekijken zijn op vrijdagavond 21 januari vanaf 20.00 uur op www.bergkerkconcerten.nl.   

De Deventer Bergkerk is in 2021 een nieuwe concertserie gestart onder de naam Bergkerkconcerten. De concerten vinden plaats op elke laatste vrijdag van de maand en bieden een kwalitatief hoogwaardig programma in de genres (modern-) klassiek, orgelmuziek en traditionele/wereldmuziek.