De wandeling was georganiseerd door IVN afdeling Deventer. Twee IVN-medewerkers hadden zich verkleed als vliegenzwam en gaven waar nodig nadere uitleg over de verschillende paddenstoelen, zo meldt RTV Oost. 

‘Ook heel educatief’ 

“Het weer speelt natuurlijk geweldig mee”, glundert Mike Hirschler van de natuurorganisatie vanonder zijn paddenstoelenmuts. “Er is een leuke opkomst en het is niet allen heel erg fijn om vandaag te wandelen, maar het is natuurlijk ook heel educatief.” 

Door de droogte van de afgelopen maanden zijn er relatief weinig paddenstoelen voor de tijd van het jaar. “Om toch voldoende te kunnen laten zien, hebben we uit de omgeving meerdere soorten gehaald en die neergelegd.” 

Niet gegeten 

Bij elke soort staat een bordje met informatie. Daarin is onder meer te lezen of de betreffende paddenstoel giftig is en dus zeker niet gegeten kan worden. 

De deelnemers zijn over het algemeen heel tevreden. Ook de kinderen die een spiegeltje mee hebben genomen. Daarmee konden ze aan de onderkant van de paddenstoelen zien hoe de sporen eruit zien.