Beeldbepalende evenementen

De provincie Overijssel investeert in beeldbepalende evenementen vanwege hun (inter)nationale uitstraling, het mediabereik is en hoge kwaliteit. Dit straalt af op de provincie als geheel.

In totaal zijn 52 aanvragen ingediend. Een onafhankelijke adviescommissie dat bestaat uit deskundigen, heeft de aanvragen getoetst op de criteria voor beeldbepalende evenementen. Het College van Gedeputeerde Staten heeft het advies van de commissie overgenomen. De vijftien evenementen zijn: Bevrijdingsfestival Overijssel, Corso Sint Jansklooster, CSI Ommen, CSI Twente, Deventer op Stelten, Deventer Boekenmarkt en het Tuinfeest, Dickens Festijn, Enschede Marathon, FBK Games, Halve Marathon Zwolle Festival, GOGBOT, Military Enschede, Ribs & Blues, Stiftfestival en Triathlon Holten.

De evenementen krijgen een maximale subsidie tussen de 49.000 en 65.000 euro over vier jaar. Het definitieve bedrag per evenement wordt later bekend en is onder meer afhankelijk van een financiële toets die op dit moment nog wordt uitgevoerd.