Mensen die de kracht van het landelijke inzetten voor de samenleving van de toekomst. Welke vernieuwers buiten de stad kunnen anderen inspireren met hun radicale, maar realiseerbare ideeën over wonen, mobiliteit, natuurbeleving, voedsel, recreatie, spiritualiteit en zorg? 

De trek naar het platteland is een feit. Mede door de hoge prijzen van woningen in de stad verruilen veel starters, startups en jonge gezinnen de stad voor het platteland. Wie over de stadsmuren kijkt, vindt tussen het groen een huis met een tuin, ruimte voor experiment, innovatie en vrijheid. 

Het zoeken naar mensen die gebruik maken van de kracht van het landelijke en met concrete oplossingen komen tegen krimp en sociaal isolement is steeds meer wenselijk . Er zijn door het TV programma  80  kandidaten geselecteerd die aan deze jury en online verkiezing mee doen.  

Paula en Erik Stegink  uit Bathmen zijn genomineerd door het TV programma en hebben de afgelopen jaren baanbrekende innovatieve creatieve ideeën toegepast op hun varkenshouderij Piggy’s Palace. Velen bezoeken het bedrijf, onder andere om met biggen te knuffelen. Zij krijgen daarbij veel uitleg over de varkenshouderij maar ook een eigen Varkenskaas maken is uniek geweest.   

Deze Bathmense boer en boerin tonen een ‘Nieuwe dimensie” op het platteland, vindt Tegenlicht.  Dit alles is onder andere al beloond met een “Agrafiek Award”  een “Innovatie Award” en een internationaal Nufflield Scholarship. Daarnaast is Piggy’s Palace genomineerd voor Het Beste Idee van Varkensland 2019 en nu dus ook een nominatie voor Nederlandse Plattelandspionier. 

Iedereen kan online stemmen in deze verkiezing waarbij de twee deelnemers met de meeste online stemmers en 3 kandidaten geselecteerd door een jury meedingen naar het vervolg van de verkiezing met als titel Plattelandspionier van Nederland. 

Stemmen kan op:https://pioniers.op.vpro.nl/nominee/Paula-&-Erik-Stegink.html?fbclid=IwAR2hF3AG1O4nCQ9A-8P6oyl0HDnAZYUxIzYiOrhVwAeAKuijK0Da3Jfkavs