De aanvallende middenvelder zag ook dat Go Ahead Eagles het niet altijd even gemakkelijk had tegen de club uit Breda. “We speelden vandaag niet goed. Gelukkig bleven we geconcentreerd en wonnen we daardoor. Dat is het belangrijkste in deze fase. We moeten wedstrijden over de streep trekken”, vertelt Bannink, die wel te spreken was over de mentaliteit van Go Ahead Eagles. “Voor iedere meter hebben we gevochten. Het was niet goed, maar dat we winnen, is het belangrijkst.”

Go Ahead Eagles speelde tegen NAC Breda de tweede wedstrijd in drie dagen. Tegen IJsselmeervogels speelde Alexander Bannink donderdagavond ook het volledige duel mee. “Het is lastig om twee wedstrijden in drie dagen te spelen, maar het mag geen excuus zijn. Je bent prof en moet er gewoon staan. Zoiets moet ook niet in je hoofd gaan zitten”, aldus de 29-jarige Oldenzaler.

Sinds het vertrek van Richard van der Venne kan Bannink op een basisplaats rekenen in de ploeg van Jack de Gier. “Mijn optredens gaan redelijk. Ik ben op de goede weg en moet die lijn doortrekken.”