Met de nodige nieuwelingen, proefspelers en O21-talenten in de selectie waren op sportpark De Woldermarck in Terwolde de eerste balomwentelingen te zien. Voor de aanwinsten Ragnar Oratmangoen, Philippe Rommens, Joris Kramer en Mats Deijl was het hun eerste kennismaking met het prachtig onderhouden voetbalveld van SV Terwolde. Net als hun nieuwe medespelers moesten zij het helaas nog even zonder supporters langs de zijlijn doen vanwege de nog altijd geldende coronamaatregelen. 

Toch maakten de spelers van Go Ahead Eagles hun eerste meters van het nieuwe seizoen niet in volledige afzondering. Een klein groepje supporters had zich buiten de hekken verzameld om de selectie een voorproefje te geven van de steun die hen te wachten staat in Eredivisie-seizoen 2021/2022. Een levensgroot spandoek achter een van de doelen – met daarop de tekst Red Yellow Pride – symboliseerde de ‘aanwezigheid op afstand’ van de vele duizenden supporters die hopelijk snel de spelers van Go Ahead Eagles weer vanaf de zijlijn of in De Adelaarshorst kunnen aanmoedigen en toejuichen. 

Andersom was ook Go Ahead Eagles er veel aan gelegen om de supporters thuis deelgenoot te maken van de eerste training van het seizoen. In samenwerking met Tijhuis Audiovisuele Producties werd de officieuze aftrap van het nieuwe seizoen live uitgezonden op het YouTube-kanaal en de Facebook-pagina van Go Ahead Eagles. Terwijl de selectie van Kees van Wonderen zich op het veld in het zweet werkte, waren Stefan Rutgers en Rob de Jong langs de lijn te vinden voor live interviews met Tony Leurink (Intermontage), Hans Kruitbosch (SV Terwolde), Jan Willem van Dop, Adrie Steenbergen en Paul Bosvelt.