De Deventer volleybalvereniging start vanaf dinsdag weer officieel met het nieuwe seizoen. Dit doen de Heren 1 onder toeziend oog van een nieuwe trainer: Justin Sombroek

TRAINER
Ex-international Sombroek heeft de laatste jaren al een behoorlijke staat van dienst opgebouwd als trainer in het volleybalwereld. De laatste drie jaar was de 39-jarige assistent-trainer bij Dynamo in de eredivisie, waar hij onder andere Deventenaar Nico Manenschijn onder zijn hoede had. De vijf jaren daarvoor was hij hoofdtrainer bij het tweede team van het Apeldoornse Dynamo. In die jaren behaalde hij twee keer het kampioenschap van de eerste divisie.

SPELVERDELER
De volleyballers van Avior hebben Delano Merfol gestrikt als nieuwe spelverdeler. Het team van trainer Justin Sombroek heeft in de pas 17-jarige spelverdeler een opvolger gevonden voor de gestopte Vincent van Zuylen. Merfol speelde het afgelopen seizoen in de tweede divisie bij het tweede team van SSS in Barneveld. De Apeldoorner debuteerde daarnaast in het eerste team van de Barnevelders in de eredivisie. Bij Avior gaat Merfol de concurrentie aan met Eric Berkemeijer.

Naast Merfol maakt Rick Schrijver de overstap van Hevo uit Heino naar Schalkhaar en keert Rick Scherpenhuizen terug uit Barcelona, waar hij het afgelopen seizoen voor zijn studie verbleef.