Volgende week donderdag start het NK bij AV Phoenix. Op sportpark Maarschalkerweerd in Utrecht komen 835 atleten bijeen op het enorme complex onder de rook van stadion Galgenwaard. Deze NK Atletiek is een mooie gelegenheid voor atleten om zich te kwalificeren voor de EK Atletiek in Berlijn

EEFJE BOONS
Zo zal Eefje Boons starten op de 100 meter én de 100 meter horden.
Boons blonk een maand geleden ook al uit bij het debuut van Daventria op het hoogste clubniveau waar de dames knap brons pakten. Eefje is regerend Nederlands kampioene op de 100 meter horden maar kan daarnaast ook goed sprinten, vandaar haar deelname ook aan de 100 meter.

HANNEKE OOSTERWEGEL
De in Amerika studerende Hanneke Oosterwegel start ook op de 100 meter horden. Daarnaast zal ze ook de 200 meter gaan lopen in Utrecht. Hanneke voegde zich onlangs bij de top van Amerika door een tijd van 58:07 te lopen. Ze verdiende daarmee een ticket voor de Nationaal kampioenschappen op school niveau. Op de over-all ranglijst in de States staat de Diepenveense op een verdienstelijke 13e plek op 2e divisie-niveau.

EMMA OOSTERWEGEL
Emma Oosterwegel was ook onderdeel van het clubteam wat debuteerde op landelijk niveau en zal op drie disciplines gaan starten. Ze zal de 100 meter horden gaan lopen in hopelijk een snelle tijd om te kunnen voldoen aan de EK limiet. Mogelijk dat dit eerder lukt de komende weken, want ze heeft nog niet voldaan aan de 13:05 die gehaald moet worden om deel te kunnen nemen in Berlijn. Daarnaast start de Deventerse ook bij het verspringen en het speerwerpen.

DEELNEMERS OP EEN RIJ

 Vrouwen:

Eefje NBoons: 100 meter en 100 meter horden

Lieke Van Den Brink: 100 meter en verspringen

Danique De Haan: 100 meter horden

Lauri Hulleman: verspringen

Jorieke Korenromp: 400 meter

Hanneke Oosterwegel: 200 meter en 100 meter horden

Tessa Poen: 3000 meter SC

Marloes Oosterwegel: kogelstoten

 Mannen:

Remco Bos: 400 meter

Igor Brink: 110 meter horden

Rodrigo Willy Broer: 100 en 200 meter

Hidde Ter Woorden: Hoog

Ronald Kuin: meerkamp

Tiemen Pulles: 200 meter