De spanboog van het lijf, kracht van de worp, schoonheid van de door de lucht vliegende speer. Van oermensen die hun dagelijks voedsel bij elkaar wierpen, tot eigentijdse peuters die een mooie stok van zich afgooien: de pracht en kracht van het speerwerpen is van alle tijden. Graag laat AV Daventria 1906 atleten en andere doelgroepen de sensatie van speerwerpen ervaren tijdens een speerwerp-kampioenschap. Op zaterdag 4 mei 2019 organiseert de Deventer atletiekvereniging daarom voor het derde jaar op rij een Speerwerpevent!

De wedstrijd was binnen 24 uur volgeboekt met toppers afkomstig uit het hele land!

Alle deelnemers krijgen 6 pogingen. Na 3 pogingen wordt de werpvolgorde herzien op basis van de prestaties in de eerste 3 rondes. Er is een prijs voor de man en de vrouw die het beste presteren ten opzichte van hun beste prestatie. Voor de wedstrijd worden de actuele beste prestaties verzameld.

Clinics

Ook dit jaar organiseren we weer clinics bij het speerwerp-event ter promotie van de speerwerp-sport!

Speerwerp clinic:

Kees Bethlem (voormalig bondscoach) geeft een speerwerp-clinic voor iedereen die het leuk vind om kennis te maken met het speerwerpen. Deze clinic is ook zeer geschikt voor gevorderden die de fijne kneepjes van het speerwerpen willen leren. Iedereen vanaf twaalf jaar kan meedoen!

Tijdstip: 11:45 tot 12:45

Ouder-kind clinic:

Niets is leuker dan sporten met je (klein)kind. Samen buiten en bewegen in een vrolijke ambiance. Op een speelse manier wordt de speerwerp-techniek uitgelegd door Emma Oosterwegel, meervoudig Nederlands kampioen speerwerpen en meerkamp. Kinderen tot 12 jaar werpen vanuit veiligheidsoogpunt met een vortex. Een (groot)ouder-kind team wedstrijdje sluit de clinic af.

Tijdstip: 12:15 tot 13:00

Deelname aan de clinics is gratis en vooraf aanmelden is niet nodig.

Locatie: Atletiekbaan Deventer, sportpark Keizerslanden