Gisterenavond, even na elf uur, heeft een auto een fietser geschept op de Zwolseweg. Ter hoogte van het plaats-naambord ‘Deventer’ schoot, een 30 jarige inwoner van Olst, plots met zijn auto van de weg en raakte de fietser op naastgelegen de rijwielbaan. Deze raakte ernstig gewond en is per ambulance afgevoerd naar het Deventer Ziekenhuis. De 29 jarige dame verblijft daar nog steeds met ernstig beenletsel.

De automobilist kwam uiteindelijk tot stilstand tegen de laaggelegen vijver langs de weg en vluchtte de nacht in. De politie heeft een zoekactie opgezet en kon de dader aanhouden. De auto ramde onderweg niet alleen een fietser maar ook een verkeersbord. De politie heeft lange tijd de N337 afgesloten voor onderzoek.

De opgepakte verdachte had te diep in het glaasje gekeken en onderweg al meer schade aangericht met zijn roekeloze rijgedrag. De politie vraagt derhalve om getuigenverklaringen van het incident bij de rotonde van het Deventer ziekenhuis en de aanrijding op de IJsseldijk / Zwolseweg.

Later meer…