Als “oude” baas , bazin, wil je dan heel graag dat er een nieuw huisje gevonden wordt waar het beestje, waar je zo gek mee was, een fijn leven krijgt. Dat snappen wij heel goed en u waarschijnlijk ook. Vandaar ook dat we Truus vandaag in het zonnetje zetten en extra aandacht voor haar vragen. 

Truusje heeft als omschrijving “een heel lief meisje dat heel goed kan luisteren “ meegekregen. 

Als je zegt : Truus ga je mee ? reageert ze direct. Niet dat ze dan a la minute op je schoot springt, zo is Truusje niet. Ze is een kat van de gepaste afstand en een beetje van het “kat uit de boom kijken”. De dame was een heel rustige thuissituatie gewend. Ze kon zo’n beetje haar eigen gangetje gaan en werd daarbij niet gehinderd door de aanwezigheid of concurrentie van andere vierpotigen of twee-benigen. 

Nieuwe dingen en drukte om zich heen vindt ze dan ook best spannend. En voor een dame van middelbare leeftijd is dat helemaal niet vreemd, het is ook niet niks… zo’n nieuwe omgeving. 

Truus kan dan met grote ogen om zich heen kijken en vervolgens, als een buikschuifster, die nieuwe wereld stukje bij beetje gaan verkennen. 

Als de dame eenmaal merkt dat alle seinen op veilig staan komt ze zich zeker melden voor wat aandacht. Ze kan dan erg genieten van een aai over haar bolletje. En, wat nog leuker is, van een spelletje. Een nepmuis aan een touwtje bijvoorbeeld: als haar baas/bazin zo’n muis aan een hengeltje voor haar uit laten lopen kan zij proberen die muis te vangen. Niets leuker dan dat ! 

Respect voor haar levenservaring en kattenwijsheid, dat is wat Truus zoekt en waar ze, gezien haar achtergrond, ook wel recht op heeft. Honden zijn, zoals al geschreven, ongewenste medebewoners. Van andere katten is het asield niet helemaal zeker. Deze zwartharige schone heeft wel ooit met haar broer samengewoond maar of ze nu een andere kat nog zou accepteren/waarderen ? Misschien als de ander niet te dominant is en haar de ruimte gunt. Truus heeft aangegeven dat ze kinderen leuk vindt. Maar dan wel kinderen die haar begrijpen en haar de ruimte geven. Het asiel heeft dat vertaald als: kinderen ouder dan 12 jaar, die de kattentaal begrijpen en de dame met rust laten als zij dat aangeeft. Ook maakt mevrouw nog graag haar ommetje om te kijken hoe de geraniums er bij de buren bij staan. Echt geïnteresseerd in andere katten is ze niet maar de buurt een beetje in de gaten houden vindt ze wel interessant. Uiteraard komt ze dan bij haar nieuwe baas/bazin weer melding maken van haar bevindingen.

Bent u degene die de wens van Truus (en haar oude baas) kan vervullen en haar een nieuw thuis wil bieden? Bezoek dan onze website (dierenasiel de Kuipershoek) en neem via de mail contact met ons op. U maakt Truus er erg blij mee !