Ze kregen echt op tijd hun natje en droogje wel , maar hadden verder geen menselijk contact. Ze leefden, eigenlijk net als in de musical, samen in een communeachtige setting en leefden er hun eigen kattenleven.  Omdat zo’n leefstijl en woonomgeving niet echt meer van deze tijd is hebben ze nu met z’n allen (katers en poezen) hun intrek genomen in het asiel.

Het is een bijzonder stel met veel verschillende persoonlijkheden. Wat ze echter wel gemeen hebben is dat ze mensen een beetje enge diersoort vinden. Want ja, eten en drinken krijg je wel op tijd maar wat doen mensen eigenlijk nog meer? Mensen zijn groot en soms ook klein, maken rare bewegingen en vreemde geluiden.  Als kat weet je dan niet goed wat je daarvan denken moet. De ene kat heeft wat meer moed dan de andere om die mens eens aan een nauwkeuriger onderzoek te onderwerpen.

Maar in z’n algemeenheid leven ze het liefst hun eigen leventje en neigen ze niet naar het type spinnende schootkat. Niettemin zoeken we ook voor hen natuurlijk een goede plek. Uiteraard niet voor allemaal samen…. Dat zou echt teveel gevraagd zijn.  Maar in ieder geval voor één kat tegelijk. Het kan zijn dat ze, als ze daar de tijd, ruimte en aandacht voor krijgen, toch ervaren dat een mens je beste vriend kan zijn. Maar ook kunnen het wat verlegen, afwachtende, vrijbuitertjes blijven. De toekomst moet dat leren.  Ze zijn niet gewend om buiten te zijn maar misschien vinden ze dat toch ook wel fijn. Andere katten zijn ze gewend, honden en kinderen echt niet.

Wie oh wie, wil (één van) deze katten wegwijs maken in de mensen/kattensamenleving anno 2021? En Wie oh wie kan dan  accepteren dat er óf een vriendschap voor het leven ontstaat óf dat een verlegen vrijbuitertje op afstand dat verlegen katje blijft.  Of dat er zich een variant ontwikkelt.

Kijk op de website van het asiel voor meer informatie en mail ons als u die wegbereider voor verlegen Cats wilt zijn!