Natuurlijk overwicht, duidelijkheid, structuur en uiteraard wandelen en spelen  zijn eigenschappen die Cento in een nieuwe baas kan waarderen en zeker ook nodig heeft. 

Deze herder houdt namelijk van een wandelingetje en vindt het fijn om lekker bezig gehouden te worden. Hem te veel onder druk zetten is onverstandig, daar wordt hij onrustig van en dat kan hij dan laten merken. Los lopen is (nog) niet aan de orde. 

Aan de lijn reageert hij niet op andere honden maar bij andere honden wonen is een stap te ver.  

Dat geldt ook voor katten en kinderen. Het is geen goede combinatie. Even alleen thuis blijven vindt hij geen probleem en de  basiscommando’s kent hij al uit zijn hoofd. Waaks is ie ook: je bent een herder of je bent het niet.  

Cento is zeker een intelligente hond die meer kan leren. En eentje die in is voor avonturen want hij moet echt zijn energie kwijt. Welke baas met de juiste ervaring met dit ras en hun eigenschappen wil het avontuur met Cento aangaan ? Cento’s verhaal en foto’s zijn te vinden op de website van Asiel de Kuipershoek en via de mail kunt u uw interesse kenbaar maken. Cento staat te popelen !