Bij de aan deze Salon gekoppelde ‘Open Ateliers’, zullen enkele van zijn talentvolle leerlingen (gratis) ‘straatschetsjes’ maken van de bezoekers in zijn CBK-atelier. Ook zal Nouel, op 22 en 23 september, tussen 15:00 en 16:00 uur,  een performance sneltekenen en een mini-workshop geven.
Tot 11 september geeft Nouel op elke dinsdag, woensdag en  vrijdagavond van 7:30 tot 9:30pm workshops voor alle niveaus in sneltekenen en schilderen van portretten in zijn atelier bij ‘De Plataan’, aan de Ramelestraat 6H, Deventer. (tel. 06 26804109)  

Op 11 en 12 september starten zijn nieuwe basiscursussen, ‘straattekenen en schilderen’, bij Kunstcircuit, zowel voor beginners, op dinsdagavond, als gevorderden, op woensdagavond, waarvoor men zich nog kan aanmelden, zolang er plaats is. https://www.kunstcircuit.nl/amateurkunst/zoek-cursus/aanbod/portrettekenen-en-schilderen/                                               

De viering van 1250 jaar stad Deventer in 2018, inspireerde de Deventer Arubaan tot een speciale verjaardagskalender die o.a. bij de VVV verkrijgbaar is. 

Gustave Nouel, met meer dan 200 exposities in binnen- en buitenland op zijn naam,  is een specialist in het portrettekenen en schilderen. Hij is één van de bekendste en meest erkende kunstschilders van de overzeese rijksdelen en het Caribisch gebied, in Nederland.