Het Amersfoorts Jeugdorkest, onder leiding van dirigent Rolf Buijs, heeft een groot symfonische bezetting met een goed bezet strijkorkest, dubbel hout, een volledige kopergroep en slagwerk, met maar liefst 70 orkestleden, variërend in leeftijd van 13 tot 24 jaar. Zij delen niet alleen hun jeugdig talent, maar ook hun passie voor muziek, het plezier in samenspelen en de gretigheid om zichzelf muzikaal te willen ontwikkelen. Het orkest mag zich rekenen tot de betere regionale jeugdorkesten van Nederland. Het repertoire van het Amersfoorts Jeugdorkest is veelzijdig en uitdagend. Het varieert van vroeg klassiek via romantiek naar hedendaagse muziek, met uitstapjes naar andere genres zoals jazz, klezmer en tango. 

Op 24 juli bestaat het programma uit werk van Hendrik Andriessen, Camille Saint-Saëns. En enkel delen uit  Roméo et Juliette van Hector Berlioz. 

De aanvangstijd is 14.00u, de duur van het concert ongeveer 45 minuten. Iedereen is welkom. In verband met de coronamaatregelen is het wel nodig om u van tevoren te registreren. Dit kan heel eenvoudig via de website www.zaterdagmiddagconcertendeventer.nl

Op dezelfde middag speelt het Amersfoorts jeugdorkest nog een concert, maar dat is uitsluitend voor Vrienden van de Zaterdagmiddagconcerten, die voor dit concert een uitnodiging zullen ontvangen.

Voor de zaterdagmiddagconcerten is het nooit nodig vooraf een kaartje te kopen. Een vrijwillige gift na afloop van het concert is echter zeer welkom. Doneren is ook mogelijk via de link ‘vrije gift’ op de website www.zaterdagmiddagconcertendeventer.nl of via een QR code in de kerk. De giften helpen de stichting Zaterdagmiddagconcerten Deventer om door te gaan met het organiseren van meer concerten.

Datum: 24 juli 2021
Tijd: 14.00u – 14.45u
Locatie: Bergkerk, Bergkerkplein 1, Deventer