Burgemeester Ron König en wethouder voor economie en internationaal beleid, Thomas Walder hebben de ambassadeur en haar collega, mevrouw Eunice Engola van het Oegandese Consulaat, in het stadhuis officieel ontvangen.

Tijdens deze bijeenkomst hebben mevrouw Blaak–Sow en mevrouw Engola kennis gemaakt met de verschillende organisaties uit Deventer en omgeving die actief zijn in Oeganda. Deze organisaties (inmiddels 19, waaronder de gemeente) zijn allen lid van het Platform Deventer-Oeganda en komen regelmatig bij elkaar om kennis en ervaring uit te wisselen over de uitvoering van projecten in Oeganda. Voor de ontmoeting met de ambassadeur is een speciale film gemaakt die een indruk geeft in de activiteiten die vanuit de regio Deventer in Oeganda worden ondernomen.

De ambassadeur en haar collega waren onder de indruk van de hoeveelheid initiatieven vanuit Deventer in Oeganda en hebben iedereen hartelijk bedankt voor de inspanningen. De Oegandese Ambassade in Brussels staat altijd klaar om te helpen of betrokken te raken bij de diverse Deventer initiatieven van vrijwilligersorganisaties, onderwijsinstellingen, bedrijven en de gemeente. Mevrouw Blaak–Sow gaf aan dan ook weer graag terug te komen naar Deventer.