De Freule wordt een ongekend spektakel”, vertelde de Amsterdamse rockzanger Martin van der Starre toen hij deze zomer voor het eerst kennis maakte met het bijzondere decor van Het Steengroevetheater. Van der Starre speelt samen met Musical Award Winnaar Renée van Wegberg de hoofdrol in het nu al spectaculaire stuk ‘De Freule’, dat in augustus 2021 is te zien in de Winterswijkse groeve. Op 26 en 27 september aanstaande volgen auditierondes voor nog circa 70 verschillende rollen.

Martin van der Starre

De Freule’ gaat over het turbulente leven en de tragische dood van Judith van Dorth. Deze rol wordt vertolkt door Renée van Wegberg. Van der Starre (o.a. bekend van de musicals ‘Route 66 en ‘We Wil Rock You’) speelt het personage van de huisadvocaat van de familie van Dorth, die eveneens de geheime minnaar van de freule was. De twee hoofdrolspelers zijn geen vreemden van elkaar, eerder speelden zij samen in de musical ‘Jesus Christ Superstar’: Renée van Wegberg als Maria en Martin van der Starre als Judas.

Oproep audities

Er zijn nog 70 rollen te verdelen onder amateurs. Het orkest (35 musici) en het koor (40 vocalisten) zijn inmiddels samengesteld. De rolverdeling voor drie belangrijke bijrollen waaronder: de moeder, vader en broer van het hoofdpersonage moeten nog worden ingevuld. Naast deze bijrollen, kunnen belangstellenden ook auditeren op andere bijrollen met tekst. Tevens zoekt het productieteam naar figuranten, kinderen en dansers die graag meedoen aan deze voorstelling.

Audities 26 en 27 september

Aanmelden voor de audities? Op de website van Het Steengroevetheater www.steengroevetheater.nl staat een uitgebreide lijst met te verdelen rollen en andere mogelijkheden om mee te doen.

Speeldata

‘De Freule’ is te zien op dinsdag 10, woensdag 11, vrijdag 13 en zaterdag 14 augustus 2021 te zien. Kaarten kunnen online besteld worden via de site van Het Steengroevetheater www.steengroevetheater.nl óf Theater De Storm www.theaterdestorm.nl. Liever telefonisch of aan de balie bestellen? De theaterkassa van De Storm is geopend van dinsdag t/m vrijdag tussen 10u en 13u. N.B: Voor bezoekers met kaarten voor 2020 geldt: tickets blijven geldig voor de nieuwe data.