STUG
De tegenstander is Albatross, getraind door clubman Wilco Woutersen. Hij eindigde met zijn team één plekje boven Turkse Kracht door een duel meer te winnen in 3B. Bestuurslid Yasar Eren over de tegenstander van zondag: “Het stugge Albatross kennen we goed, twee maal tegen gespeeld en slechts één punt van gepakt”. Halverwege maart was de laatste onderlinge ontmoeting, bij Albatross gingen de Deventenaren met 3-0 onderuit.
INHAALRACE
Toch overheerst positiviteit bij Turkse Kracht:”Na een lange inhaalrace hebben we rechtstreekse degradatie af weten te wenden terwijl iedereen ons al lang had afgeschreven”, verteld Yasar Eren verder. In de competitie won de Deventer formatie knap van Helios, snoepte het een punt in Lochem en boekte verder winst tegen Ruurlo en Eerbeekse Boys op het einde van de competitie.
PAS NA DE RUST
Rechtstreekse degradatie wendde het daarmee eigenhandig af, een mooie eindsprint van de nieuwbakken trainer Çoşkun Karademir. Yasar Eren kijkt terug naar de play-off duels tot aan zondag: “Het eerste duel tegen Lettele speelden we pas na de rust goed na een moeilijke eerste helft. Toen maakten we het uiteindelijk goed af met een terechte 4-1 overwinning”. Lettele blijft met dat verlies 4e klasser het komende seizoen.

ALTIJD MOEILIJK
Afgelopen zondag mocht Turkse Kracht opnieuw thuis spelen en kwam complex genoot DAVO op bezoek. Die miste de titel op een haar na en probeerde via Turkse Kracht alsnog te promoveren naar de derde klasse. Yasar Eren vervolgd: “Wij hebben het altijd moeilijk tegen DAVO, dat is in het verleden al dikwijls bewezen. Zo ook vorige week, DAVO zat er fel op 0p, speelden agressief en waren zeer gevaarlijk in de counters”.

CONTROLE
Na 70 minuten kantelde het duel: “Na de onderbreking van de scheidsrechter, mede door de rode kaart voor de DAVO trainer, hadden we weer controle over het duel”, verteld Eren. We scoorden terecht de gelijkmaker en in de verlenging waren wij de betere en hebben wij onze kansen benut om uiteindelijk te winnen”. Om zijn team moreel extra te ondersteunen riep trainer Çoşkun Karademir aansluitend terug te zullen lopen van Ugchelen naar Deventer als zijn team ook de laatste horde weet te nemen.

KRAP VIJF UUR
Een fikse uitspraak van Karademir, die ondertussen via Google heeft gekeken en weet dat de 23 kilometer zo’n 4 uur en drie kwartier in beslag zal gaan nemen. Na komende zondag weten we dus niet alleen of Turkse Kracht behouden blijft voor de 3e klasse, maar ook of Karademir aansluitend het seizoen goed heeft overdacht in een krap vijf uur durende wandeling. @DrtvSport zal ook van dit duel live verslag doen via Twitter.

De andere finale wedstrijd die @DrtvSport live zal verslaan is die tussen ZVV uit Apeldoorn vs. het Deventerse IJsselstreek. Die voorbeschouwing kan je, va onderstaande link, teruglezen>>

Voorbeschouwing ZVV’56 1- IJsselstreek 1

https://www.deventerrtv.nl/voorbeschouwing-zvv56-1-ijsselstreek-1/