Afgelopen maandag was de persdag in Emmen en Bannink mocht niet mee op de foto. Hij had van de club te horen gekregen dat hij mocht uitzien naar een andere club. de 29-jarige middenvelder had nog tot volgend jaar zomer een contract in Drenthe, maar tekende al snel in Deventer.

 

FC TWENTE
Bannink zijn roots liggen in het oosten, geboren in Oldenzaal en als jongeling actief bij Quick ’20 en FC Twente. Als aanvoerder van de A1 tekende Bannink in 2009 een profcontract en startte bij Jong FC Twente. In 2010 maakte hij zijn debuut, maar een basisplaats kon hij niet afdwingen in Enschede dat hem een jaar later verhuurde aan Heracles. Daar moest hij speelminuten gaan maken, echter bij de Almeloërs speelde hij ook nauwelijks, zodat hij in de winterstop terugkeerde naar Enschede.
PEC ZWOLLE
PEC Zwolle huurde de middenvelder in 2011 met optie tot koop. Hij werd er kampioen van de eerste divisie, maar met 18 duels geen basisspeler en geen versterking voor het hoogste niveau, zo oordeelde men in Zwolle. Emmen had wel vertrouwen in Bannink en bood de transfervrije Oldenzaler een contract van twee jaar aan. Hij kende weinig fortuin in zijn eerste seizoen omdat hij de ziekte van Pfeiffer opliep.

DE GRAAFSCHAP

Het tweede jaar was eindelijk de doorbraak van Bannink in zijn betaald voetbalcarrière. Hij was belangrijk op het middenveld met veel diepgang en scorend vermogen. Dat was ook De Graafschap opgevallen die hem in 2015 vastlegde. De Doetinchemmers waren net gepromoveerd en Bannink kon eindelijk zijn talenten tonen op het hoogste niveau. Echter viel dat nogal tegen en de Oldenzaler liet zich verhuren aan een oude bekende: FC Emmen, dat hem in 2017 ook transfervrij overnam.


EMMEN

De middenvelder had een groot aandeel in de promotie van FC Emmen naar de Eredivisie. Bannink speelde dat seizoen 36 maal mee en scoorde 10 keer. Echter in de eredivisie speelde Bannink weinig. Te groot voor het servet, te klein voor het tafellaken. Dat spreekwoord achtervolgd hem dus zijn gehele carrière.

TRANSFERVRIJ

Per ingang van heden is Bannink dus Eagle met een contract voor twee jaar. Er werd geen transfergeld overgemaakt aan Emmen dat geen toekomst meer zag in de middenvelder die al 234 wedstrijden betaald voetbal op zijn naam heeft staan waarin hij 57 maal doel trof.

Na Corboz en Lieftink is Bannink de derde centrale middenvelder die is aangetrokken. Go Ahead Eagles is nog opzoek naar een spits en een linksbuiten.