Organisator Henk Vrielink: ”Ja,  een beetje gek is het natuurlijk wel. Na anderhalf jaar voorbereiding kon onze KiKa loop in maart van dit jaar niet doorgaan. Veel mensen hadden zich ingeschreven voor de loop en er waren erg veel donateurs. Daarom stond de teller al ruim boven de 40.000 Euro. We hebben de loop daarom verplaatst naar 28 maart 2021.  Daarbij hebben we alle deelnemers gevraagd of we de inschrijfgelden en donaties al wel mochten overmaken, en dat mocht. He-le-maal niemand heeft het geld terug gevraagd. Fantastisch, en daarom kunnen we dit enorme bedrag overmaken.” 

Loop in 2021

Mensen die zich al hebben ingeschreven hoeven niet nog een keer te betalen als de loop wel doorgaat in 2021. Wel geeft Vrielink aan er alles aan te gaan doen om ook dan weer een vette cheque uit te kunnen reiken aan KiKa.

Kinderen kankervrij

Ook KiKa is blij met het bedrag. “Het is een zeer warm gebaar dat we dit bedrag van bijna 44.000 Euro mochten ontvangen. Het getuigt niet alleen van grote sociale betrokkenheid van de winkeliersvereniging van winkelcentrum Colmschate, maar ook van alle deelnemers en sponsoren. Daar is KiKa enorm blij mee en het brengt ons weer dichter bij onze doelstelling: kinderen kankervrij,” aldus Rien Schimmel, ambassadeur van KiKa.