Kapster Mirande Bakker deed tijdens die uitzending het haar van een model. Toen dit erg krulde en ze zei dat dit ‘bijna negroïde’ aandeed, viel Peters haar bij met de opmerking dat dit inderdaad erg lastig te behandelen is. Waarop hij zei: ‘En je wilt er niet altijd als een bosneger bij lopen’.

Storm van kritiek
De opmerking veroorzaakte een storm van kritiek. Op sociale media werd de Deventer kapper door critici ‘geknipt en geschoren’ dat hij racistisch bezig was.

Onschuldig

Ad Peters: “Het was puur een slip of the tongue. Een opmerking die bovendien uit zijn context is gehaald. Het programma is twee weken geleden al opgenomen, maar vervolgens ook aan de aandacht van de montage ontsnapt. Misschien juist wel omdat het als totaal onschuldig werd beschouwd.”

Peters zegt behalve kritiek ook veel sympathiebetuigingen te hebben gehad: “Wat ik onder meer van kijkers hoorde was: ‘Ik heb die uitzending wel gezien, maar het is me niet eens opgevallen’.”

Verwensingen
Wel is hij geschrokken van de kritiek, en dan vooral van de aard van de verwensingen die hij naar zijn hoofd geslingerd kreeg: “Sommige van die opmerkingen vond ik vele malen heftiger dan wat ik zelf heb gezegd.”

Voor de rest wenst Peters weinig woorden meer aan de affaire vuil te maken: “Ik heb een heftige dag achter de rug, wil het daarom verder hier maar bij laten.”

Spontane presentatie
Of hij het programma voortaan anders gaat presenteren? “Ik heb altijd geprobeerd om dat spontaan te doen, maar ik weet niet of dat vandaag de dag nog wel kan.”

De bewuste aflevering wordt komend weekeinde herhaald, maar het bewuste fragment is eruit geknipt.

De schriftelijke reactie van Ad Peters:

“Ik betreur de uitspraak die ik heb gedaan in het programma ‘Bubbels & Gloss’. Het is in geen geval de bedoeling geweest iemand te kwetsen en ik bied hiervoor mijn oprechte excuses aan. Zowel internationaal als in Nederland is afro-american hair niet meer weg te denken uit het modebeeld. Ook op de internationale catwalks is afro-american hair hot bij alle topmodellen en dat is een ontwikkeling die ik toejuich.”

RTV Oost