Trainer Hulshof had zich wellicht een iets makkelijker openingsduel gewenst maar goed; Wijhe 92 uit stond op het programma en dus moest de ploeg vol aan de bak. De ploeg moest het doen zonder de as-spelers Frank Oosterwegel (vakantie) en Niels Achtereekte (blessure) en ook nieuwe aanwinst Alex van Binsbergen was niet beschikbaar.

Op het kletsnatte kunstgras van de thuisploeg werd er van beide kanten 10 minuten afgetast maar daarna nam Wijhe toch wel nadrukkelijk het heft in handen. In minuut 11 en 13 werd er afstand genomen en eigenlijk kwam Activia daarna nooit meer terug in de wedstrijd. De beide doelpunten kwamen overigens tot stand uit fraaie aanvallen waarbij de ploeg zich sneller en doortastender toonde dan de debutant in de derde klasse. De 3-0 die nog voor rust viel werd weggegeven door matig verdedigen en toen wisten de Activianen wel dat een stunt er vandaag niet in zat.

Na rust deed Activia iets meer mee in de wedstrijd al is het dan ook altijd zo dat de ploeg die ruim voor stond iets gas terug neemt. In ieder geval was er nu wat meer balbezit voor Activia. De ploeg had echter grote moeite om tot uitgespeelde kansen te komen en de Wijhe doelman zal achteraf amper het idee hebben gehad dat hij warm was geschoten. Er waren wel wat mogelijkheden maar voor de Activia supporters was er vandaag nauwelijks iets om voor te applaudisseren. In het tweede deel van de wedstrijd die te kort een wedstrijd was liep de thuisploeg nog uit naar een ruime 5-0 zege en die was gewoon verdiend, gezien ook het aantal kansen dat die ploeg nog onbenut liet.

Opdrogen, hergroeperen en op naar de eerste thuiswedstrijd volgende week; tegen sv Zwolle. Dan gaan we weer vol voor een goed resultaat!

Verslag gebruikt van de website van vv Activia

Ben jij aanwezig bij een wedstrijd van jouw club, wil jij jouw club ook in de schijnwerpers. Stuur ons dan tips, of een compleet verslag. Wij plaatsten het op hét sportplatform van Deventer. Mailen kan naar sport@deventerrtv.nl

Klik hier voor meer info over de functie clubwatcher