Op een zonovergoten Egelbeek nam KCVO het zondagmiddag op tegen Activia uit Twello. Beide ploegen zochten de aanval waardoor een aantrekkelijk duel ontstond met kansen over en weer.

KCVO probeerde met strijdlust en verzorgd voetbal tot kansen te komen terwijl Activia veelvuldig de lange bal hanteerde om hun grote en kopsterke spits in positie te brengen. De eerste grote kans was voor KCVO in de 15de minuut. KCVO werd halverwege de eerste helft wat slordiger in haar spel hetgeen tot een grote kans voor Activia leidde. Het schot ging voorlangs. In de 30ste minuut leidde balverlies op het middenveld van KCVO een goede kans in voor Activia welke met een bekeken schot werd afgerond door Bart Wippert: 0-1.

KCVO moest even herstellen van deze achterstand maar wist aan het eind van de eerste helft twee grote kansen te creëren voor Dahley Oortwijn en Sem Westra die beiden werden gemist.
KCVO ging in de tweede helft fanatiek op zoek naar de gelijkmaker. Echter een fout in de opbouw in de 52ste minuut leidde de 0-2 voorsprong van Activia in, Wouter Hameka straftte het medogenloos af. In de 60ste minuut scoorde Dennis Wennink attent vanuit een werd een corner en was de stand 0-3.

KCVO zette nogmaals met z’n allen de schouders eronder waardoor Melvin Balk een goede kans kreeg die door de keeper werd gepakt. In de 66ste minuut scoorde Dahley Oortwijn met een goed schot de 1-3 en in de 68 ste minuut was het Sem Westra die met een bekeken schot de keeper van Activia passeerde: 2-3. KCVO ging verbeten op jacht naar de gelijkmaker maar het was Activia dat in de 78ste minuut uit een omschakeling de 2-4 scoorde via Michel Mikkers.

Delen van het verslag vanaf de KCVO site zijn gebruikt voor deze samenvatting.