De derde wedstrijd van het seizoen mocht Activia op bezoek bij Albatross. Ten opzichte van de wedstrijd van vorige week was er het goede nieuws dat de belangrijke middenvelder Frank Oosterwegel weer beschikbaar was. Grote tegenvaller daarentegen was dat diens broertje Machiel van de week op de training zijn enkelbanden heeft gescheurd en dus voorlopig niet binnen de lijnen zal komen. Daarnaast moest Bart Wippert vandaag werken en dus moest er opnieuw flink geïmproviseerd worden door de technische staf. Ik had het echter vorige week al over de brede selectie en dat werd vandaag weer bewezen. Met Sander van der Velde als verdedigende kracht erbij en Wouter Klein Velderman als aanvallende middenvelder stond er opnieuw een sterk team dat de wedstrijd in Ugchelen grotendeels beheerste.

De tegenstander had de eerste twee wedstrijden van het seizoen gewonnen en het feit dat Activia daar als promovendus de punten ging ophalen mag gerust een prima prestatie worden genoemd.

Na een aarzelend begin nam Activia onder aanvoering van het sterke centrum Dennis Wennink – Bas Tieman de wedstrijd in handen en voordat de 0 – 1 op het bord kwam waren er al een paar dikke kansen gemist. De openingsgoal kwam op naam van Michael Hubner die het meest attent was nadat een harde maar verre vrije trap van Dennis door de doelman werd los gelaten. Hierna kreeg de ploeg ook nog kansen om de voorsprong te vergroten maar dit lukte steeds net niet. Een minuut of zes voor rust kreeg het hiervoor de rekening gepresenteerd want eigenlijk bij de eerste dreigende aanval van de gastheren kwam de gelijkmaker op het bord. Een aanvaller ontsnapte op het randje van buitenspel en wipte de bal fraai over de uitlopende keeper Carst heen. Dit leverde de 1- 1 ruststand op en daarmee deed Activia zich duidelijk tekort.

Na rust begon Albatross met wat meer druk naar voren maar tot uitgespeelde kansen kwam de ploeg, eigenlijk de rest van de wedstrijd, niet meer. Toen de korte storm weer was gaan liggen trok Activia het spel weer naar zich toe maar uit het veldoverwicht werden nu minder kansen gecreëerd. De voor Michael ingevallen Siebe Koers kwam een paar keer dreigend door maar een puntendeling leek nu nabij. Een kwartier voor tijd echter werd een hoge bal voor het doel van Albatross door een verdediger met de handen beroerd. De scheidsrechter was dit niet ontgaan en dus werd er een strafschop gegeven. In de vorige uitwedstrijd van Activia 1 bij Albatross miste Guus Leerkes nog van 11 meter (dat was in april 2015) maar nu schoot hij de bal zuiver in het doel. In de slotfase trachtte Albatross de bakens nog te verzetten maar de ploeg had vandaag niet de middelen om het Activia echt moeilijk te maken. Omdat Activia bij een aantal counters er ook net niet in slaagde om de wedstrijd in het slot te gooien bleef het wel spannend maar de stand bleef zoals die was. Een knappe 1 – 2 overwinning dus. Eéntje van het collectief want er stond vandaag een sterk en eensgezind team waarin niemand verzaakte.

Volgende week komt Heeten op bezoek op de Schoapenweide.

Verslag clubwatcher vv Activia

Ben jij aanwezig bij een wedstrijd van jouw club en wil jij jouw club ook in de schijnwerpers? Stuur ons dan tips, of een compleet verslag. Wij plaatsten dit op hét sportplatform van Deventer.