In het eerste Kwartier was het vooral aftasten waarbij beide teams zichtbaar last hadden van het kletsnatte kunstgrasveld. Na een kwartiertje kwam Diepenveen op voorsprong. Een snelle counter waarbij binnen 3 passen de geelhemden voor het goal stonden. Een goeie bal van Roy Nieuwenhuis, goed wegdraaien van Stan Brouwer die Marcel Bijker de diepte in stuurt. Bijker trekt op zijn beurt voor en Jeffrey Blanken rondt fraai af bij de tweede paal. ABS herstelt zich snel en komt na een voorzet vanaf links en knappe kopgoal op 1-1.

In de tweede helft komt Diepenveen sterk uit de kleedkamer, een paar kansen waarbij de grootste voor Jeffrey Blanken die zichtbaar schrok van de tijd die hij had en te gehaast op goal schoot. Na 10 minuten komt ABS wat meer aan het voetballen, waarbij kleine (ongevaarlijke) kansen worden gecreëerd.  In de 60e minuut wordt Bas Blokvoort gewisseld voor Jeffrey Mooren, Diepenveen probeert wat opportunistischer te spelen.

Na een mislukte aanval van Diepenveen waarbij iedereen in voorwaartse beweging staat komt ABS na een razendsnelle counter op 1-2. Diepenveen gaat uiteindelijk alles of niets spelen, Mikey Kommerkamp wordt ingebracht om iets te forceren. Achterin wordt 1 op 1 gespeeld en na een scrimmage voor het doel van ABS wordt uit een snelle tegenstoot de 1-3 gescoord.

Volgende week wacht Markelo voor Diepenveen. Voor ABS wacht volgende week een thuiswedstrijd tegen opnieuw een Deventerploeg. Ditmaal tegen DAVO.

Gijs de Rooy

Ben jij aanwezig bij een wedstrijd van jouw club, wil jij jouw club ook in de schijnwerpers. Stuur ons dan tips, of een compleet verslag. Wij plaatsten het op hét sportplatform van Deventer.

Klik hier voor meer info over de functie clubwatcher