Het college heeft de nieuwe hondenuitlaatkaart vastgesteld. In de gemeente moeten honden buiten aan de riem en moeten hun baasjes de hondenpoep opruimen. Op de hondenuitlaatkaart worden losloopgebieden aangewezen waar dat niet hoeft. 

Karel de Grote 

Het huidige park wordt opnieuw ingericht om het park aantrekkelijker te maken. Er komt volop ruimte voor recreatie zoals picknicken, sporten en spelen. Het plan is samen met buurtbewoners uitgewerkt. Het losloopveld voor honden wordt vervangen door een omheind hondenspeelveld. 

Van Hetenstraat 

Het tijdelijke toegekende hondenspeelveld aan de Van Hetenstraat gaat weg omdat, zoals gepland, de ontwikkeling hier van start gaat. Er komen woningen. De vrijwilligersgroep kan de activiteiten voortzetten op het hondenspeelveld in het Karel de Grotepark. De gemeente zorgt daar voor het opruimen van de poep. 

Tuinen van Zandweerd 

De ontwikkeling van de voormalige ijsbaanlocatie in Zandweerd gaat van start. Als gevolg van de realisatie van de Tuinen van Zandweerd vervalt het hondenlosloopgebied hier. De groenvoorziening in het plan leent zich niet goed voor hondenlosloop. Wel wordt op een locatie direct achter het tankstation een omheind hondenspeelveld aangelegd. 

Rielerkolk 

Een kleine aanpassing bij de ingang van het losloopbied Rielerkolk zorgt voor meer duidelijkheid waar de honden wel en niet mogen loslopen. Overlast van hondenpoep op een naastgelegen speelveld wordt daarmee hopelijk voorkomen.