Kunstbende Overijssel 

Maar liefst 3 van de landelijke boegbeelden komen uit de regio Overijssel. Waar Özcan in Deventer woont, zijn Shay en De Sluwe Vos ooit zelf begonnen bij Kunstbende Overijssel. Er gaan nog leuke dingen gebeuren op gebied van Masterclasses en Workshops in Overijssel. Welke data exact, wordt binnenkort bekend gemaakt. 

Boegbeelden gaan het land in

Kunstbende vindt het belangrijk dat jongeren rolmodellen hebben die laten zien dat ze zelf vroeger gestimuleerd zijn, zodat jongeren net dat extra zetje krijgen om zelf iets aan kunst te gaan doen. De boegbeelden zijn samen met de acht winnaars van 2017 opgenomen in de campagne van Kunstbende 2018. Waarin sommige jongeren vanuit hun achtergrond niet direct met kunst en cultuur in aanraking komen, kunnen boegbeelden dienen als voorbeeld: zij zijn het levende bewijs dat een toekomst in de creatieve industrie een bereikbare droom is. Naast de campagne worden de boegbeelden ingezet voor coaching, kick-offs (kennismakingsevenementen), de finale en workshops.

‘Kunstbende was echt m’n alles’

Boegbeeld en cabaretier Stefano Keizers (bekend van o.a. zijn ludieke deelname aan De slimste mens) heeft in 2001, 2002 en 2003 samen met een vriend meegedaan als cabaretduo Sam en Gover. Ze wonnen de derde prijs Theater in de finale. Stefano: ‘Kunstbende was echt m’n alles. Mijn hele jaar stond in het teken van Kunstbende. Er was voor die leeftijd geen enkele andere plek waar ik zo serieus raar kon doen. We hebben allerlei kleine optredens gedaan via Kunstbende en dat was de eerste keer dat ik echt in aanraking kwam met “rock ’n roll”, het leven on the road.’ Meer weten over Stefano en de andere boegbeelden? Ga naar kunstbende.nl/boegbeelden.

Op weg

De Kunstbende-campagne 2017-2018 staat in het teken van ‘op weg’. Dit kan op meerdere manieren worden geïnterpreteerd: de weg naar Kunstbende, de weg naar succes of bijvoorbeeld de weg naar het beoefenen van een kunstdiscipline. Met elk boegbeeld wordt gekeken op welke manier invulling wordt gegeven aan het thema.

Het grote meedoen

Partner in cultuur Rabobank maakt deze boegbeeldencampagne mogelijk. De Rabobank support het grote meedoen in de cultuursector. Juist door mee te doen en kunst en cultuur te beleven, sta je dichter tot elkaar en middenin de maatschappij.