De week werd feestelijk geopend in de Orangerie van Paleis Soestdijk in Apeldoorn. Vijftien vaandeldragers uit de Zorg en Welzijn sector werden maandag middag officieel gehuldigd door ambassadeur Angela Groothuizen, staatssecretaris Blokhuis en de burgemeester van Baarn Mark Röell. Deze vaandeldragers komen uit veertien regio’s van Nederland en uit veertien branches binnen Zorg en Welzijn. Voor de regio Oost-Nederland was Psychiatrisch verpleegkundige Joop Klein Haarhuis aanwezig. Hij is werkzaam bij Dimence en heeft in het verleden de overstap van defensie naar zorg gemaakt.

 

Activiteiten

Op de locaties die tijdens de Week van Zorg en Welzijn hun deuren opende kon het publiek zien hoe het werkt in de sector en hoe dankbaar en divers het werk kan zijn. Er werden rondleidingen gegeven, speeddates, banen– en informatiemarkten georganiseerd.  

Speciaal voor zijinstromers en herintreders werden er in Doetinchem, Deventer en Enschede evenementen georganiseerd waar bezoekers terecht konden voor o.a. rondleidingen, zich laten informeren over vacatures, zij-instroomopleidingen en BBL-trajecten. Ook hadden bezoekers de mogelijkheid om met iemand in gesprek te gaan die de switch al eerder maakte.