De basis voor de app werd gelegd door het Vumc, AMC en de Vereniging van Ouders van Couveusekinderen.
De variant die het Deventer Ziekenhuis heeft ontwikkeld is op maat gemaakt voor vroeggeborenen op de afdeling Neonatologie. Het idee voor de app is afkomstig van medewerkers van deze afdeling. Ze wonnen er de ‘Leef je uit’ prijs van het ziekenhuis mee.

Ouders die te maken krijgen met een te vroeg geboren kind dat opgenomen moet worden, komen in een soort van achtbaan terecht. Dan is het extra belangrijk dat zij tijdig en eenvoudig kunnen beschikken over betrouwbare informatie. De folders die vaak meegegeven worden, aangevuld met informatie die ouders zelf op internet opzoeken, is vaak erg algemeen. Een app heb je, net als je smartphone, altijd bij de hand. 

De ZorgPunt Neonatologie app van het Deventer Ziekenhuis is speciaal ontwikkeld om ouders zoveel mogelijk relevante informatie te geven, afgestemd op de werkwijze van het Deventer Ziekenhuis. Daarnaast kunnen verpleegkundigen via de app met ouders in contact blijven. Bijvoorbeeld door het sturen van berichten, maar ook foto’s of video’s van het kindje.