‘Social Hydrogen Challenge’
Door het coronavirus kan de 24 uur Waterstof Challenge niet plaatsvinden. Normaal gesproken doen er namelijk ongeveer 25 teams aan mee, wat nu, vanwege het coronavirus, niet mogelijk is. De ‘Social Hydrogen Challenge’, bedacht door de organisatie van de 24 uur Waterstof Challenge en Stichting Present Deventer, vindt plaats op 15 en 16 mei.

Het plan is om diverse hulpvragen uit te voeren die door verschillende landelijke Present stichtingen worden (of al zijn) aangereikt. Denk bijvoorbeeld aan een schilderij gemaakt door kleinkinderen afleveren bij oma of bedrijven die iets leuks willen doen voor hun relaties. Er wordt gestart vanuit de regio Zuid-Holland, Utrecht en Overijssel. Alle hulpvragen worden uitgevoerd op gepaste afstand en volgens de overige coronamaatregelen.

Start in Deventer
Om 09.30 uur wordt de aftrap bij de Gasfabriek in Deventer gedaan door Menno van Luijn, programmamanager Waterstof van de Cleantechregio. Arjan de Putter (24 uur Waterstof Challenge en Deventenaar), haalt daar een pakket op bij Marco Kok, directeur MKB Deventer. Dat pakket wordt verspreid bij de vijf locaties van Solis in Deventer. 

Meer informatie is te vinden op www.waterstofchallenge.nl