SV Schalkhaar trad vanmiddag ten opzichte van vorige week aan in een ongewijzigde opstelling. Dat betekent dat nog steeds de twee middenvelders Twan Huijsmans en Jip Ellenbroek niet beschikbaar zijn; beide geblesseerd.
Hoofdtrainer Marcel Geestman had de mannen vooraf gewaarschuwd voor een moeilijke middag in Apeldoorn-Zuid. De huidige hoofdtrainer van SV Schalkhaar is enkele jaren geleden de hoofdtrainer geweest van deze vereniging en wist wat er te wachten stond.

Columbia startte furieus met veel druk op de bal. SV Schalkhaar had hier geen antwoord op en kwam er voetballend niet uit op het lastige en  glibberige grasveld. Het eerste kwartier was, dus volledig voor Columbia, echter tot veel kansen kwam het niet. Na dat moeilijke  kwartier kwam SV Schalkhaar iets beter aan het voetballen en dit leidde tot de eerste kansjes. Een vrije trap van Sven Kelder ging net naast en een afstandsschot van Koen Klosters net over. SV Schalkhaar leek de controle over de wedstrijd terug te krijgen. Toch was Columbia het dichtst bij de openingstreffer;

Rokay Haafkens gleed weg waarna Frans van Oldeniel de bal in de verre hoek bekwaam redde. Vlak daarna kopte verdediger Rokay Haafkens de bal terug, iets waar keeper Frans van Oldeniel niet op rekende. Gelukkig voor de Schalkhaarders liep dit goed af. Na een half uur was het de rechtsbuiten van Columbia die goed vrij gespeeld werd, maar geen raad wist met de vrijheid die hij kreeg; in plaats van zelf te schieten legde hij de bal terug. Ook dit liep uiteindelijk weer goed af.

SV Schalkhaar had in deze fase de nodige mazzel. Een inzet van Columbia werd door Delano Haulussy van de lijn gehaald en een schot die net over het doel verdween. Het rustsignaal kwam voor SV Schalkhaar op dat moment als geroepen.
Na rust kwam er een heel ander Schalkhaar uit de kleedkamer. Al in de 46ste minuut kwam Milan te Riele vanaf links oog in oog met de keeper,  maar zijn inzet werd uitstekend gered. Steeds meer kwam SV Schalkhaar in zijn spel met, het uitstekend spelend, verdedigingsduo Mattis Janse en Michiel Hullegie.

In de 52ste minuut mikte Koen Klosters net over. Waar Schalkhaar sterk uit de rust kwam, was het de scheidsrechter die steeds warriger begon te fluiten. De tweede helft strooide de leidsman uit Wijchen wat erg gemakkelijk met de gele kaarten. Met nog een half uur te gaan was het Delano Haulussy die met zijn tweede gele kaart van het veld moest. Met tien spelers op het veld was het Schalkhaar die de rug nogmaals rechtte en op dat moment collectief sterk voor de dag kwam. Veel ophef ontstond toen Sven Kelder de diepte werd ingestuurd. De grensrechter vlagde ogenschijnlijk onterecht voor buitenspel, de scheidsrechter ging mee in de beslissing van de grensrechter en floot, helaas voor Schalkhaar, af.

De twee nieuwe wissels, een kwartier voor tijd, bracht nieuwe impulsen. Ahmet Erdan verving spits David Klopman en Jeremey Bruins kreeg, na maanden blessureleed, weer speelminuten. Met uiteindelijk een doelpuntloze gelijk spel heeft SV Schalkhaar een verdiend punt gepakt. Hierdoor blijft SV Schalkhaar voorlopig een goede middenmoter.

Volgende week speelt SV Schalkhaar de streekderby tegen laagvlieger SC Overwetering. Steun de staf en selectie volgende week zondag om 14.00 uur op de Horsterhoek.
U bent van harte welkom.

 

HUUB KOLKMAN