Vanuit startplaats Deventer krijg je iedere dag een gevarieerde etappe voorgeschoteld. Je wandelt naar plaatsen als Twello, Diepenveen, Schalkhaar en Bathmen. Je hebt verschillende keren tijdens de vierdaagse uitzicht op de IJssel. Je loopt zowel over verharde als onverharde paden. Er zijn diverse rustplaatsen langs de routes. Op de centrale rustplaats langs de route zorgt de organisatie voor live muziek. Bij de finish is bovendien iedere dag een dj aanwezig.

De routes zijn gemarkeerd en bovendien krijg je een uitgebreide beschrijving mee. Loop je graag met je smartphone, dan kun je de route ook met gps lopen. Vind je vier dagen wandelen iets te veel van het goede, dan kun je ook aan losse etappes deelnemen. Kijk op de www.w4dd.nl voor meer informatie over deelname.

Deventer: van Hanzestad tot koekstad

De Wandel 4-daagse Deventer vindt plaats in en rond één van de oudste steden van Nederland. Al in de negende eeuw wordt de stad in bronnen beschreven. In de middeleeuwen sloot Deventer zich aan bij het verbond van Hanzesteden, waardoor de stad een bloeiende handelsplaats werd. De gunstige ligging aan de IJssel trok kooplieden uit heel Europa naar de stad. Van de rijke historie van Deventer is veel bewaard gebleven. In het oude centrum van Deventer zie je diverse monumentale panden. Hier staat zelfs het oudste stenen woonhuis van Nederland, uit de twaalfde eeuw.

Misschien ken je Deventer ook wel als de koekstad of als de boekenstad. Nog steeds staat er een koekfabriek in Deventer en vind je aan de Brink, in het centrum, de Deventer koekwinkel. Een goede tip voor als je na een dag wandelen honger hebt gekregen! De naam Boekenstad dankt Deventer aan de vele uitgeverijen, drukkerijen, boekwinkels, twee bibliotheken (waaronder de oudste wetenschappelijke bibliotheek van Nederland) en jaarlijks zelfs de grootste boekenmarkt van Europa. Ook na je wandeling is het dus prima vertoeven in Deventer.