ERIK VAN LUTTIKHUIZEN

De competitie zit er bijna op, nog maar één duel te spelen voor de vijfde-klasser Go-Ahead dat dit seizoen met flink wat jongelingen startte. Een daarvan is de 17-jarige Delano Dokter, talentvolle doelman met David de Gea als schoolvoorbeeld. “Het bevalt mij goed in het eerste, alleen de uitslagen niet zo”, begint Delano al snel. Zijn club won afgelopen zondag pas voor de zevende keer en zal net boven de laatste plaatsen eindigen in 5G.
“Eigenlijk is dit niets voor mij, ik ben heel fanatiek en wil altijd winnen”.

HIERMEE KAN IK VERDER KOMEN
“Ik begon als achtjarige in de spits en heb daarna door het gehele team gedwaald om uiteindelijk op mijn 14e onder de lat te gaan staan”. Delano vond het voetballen niet meer zo leuk en bemerkte dat die plek onder de lat wel prettig aanvoelde: “Daar had ik wel talent voor, hiermee kan ik mogelijk verder komen”.

HET BESTE VAN MIJZELF GEVEN
Delano Dokter is een ambitieuze hardwerkende knul die zich niet bezighoud met kleedkamerpraat waar het seniorenvoetbal ook wel bekend om staat: “Ik bemoei mij er niet mee, ik wil zo gefocust mogelijk naar de wedstrijd toe leven om het beste van mijzelf te kunnen geven”. De warming up doet hij dan ook zelf om later ingeschoten te worden door de reservekeeper waarna de afsluitende afwerkvorm volgt.

EINZELGÄNGER
Delano is dus een ‘einzelgänger’ zoals de echte grote keepers betaamd: “Ik houd er van om met mijzelf bezig te zijn”. Zo evalueert hij ieder duel ook voor zichzelf na: “Als ik in een wedstrijd een foutje maak is dat pijnlijk, maar ik probeer dat zo snel mogelijk te vergeten om mij weer te kunnen focussen op het duel”. Maar nadien passeert het wel door het koppie van de jongeling.

IK WERK ER HARD VOOR
Zijn grootse voorbeeld is de Spaanse topkeeper David de Gea. Delano vindt zelf dat hij wel lijkt op de sluitpost van United: “Zeker qua duiken, maar ook mijn uittrap is hetzelfde”. De Gea wordt ook bewonder om zijn ijzige geduld; “Hij reageert pas op het laatste moment, wanneer het echt nodig is”.
Geduld is één van zijn sterkere kanten volgens de eerste doelman van Go-Ahead: “Hoge ballen, lage ballen, geen probleem voor mij evenals mijn reflex toch mijn sterkste punten, maar daar werk ik ook hard voor!”

NIVEAU NIET ZO HOOG
Uitgaan doet Delano niet meer, past niet in zijn voorbereiding naar de zondag wedstrijd toe. Zijn omgeving snapt hem en vindt het ook wel leuk voor Delano. “Mijn vrienden weten wat ik kan, vinden het niet zo heel spannend, het niveau van Go-Ahead is natuurlijk niet zo heel erg hoog”.

ADELAARSHORST
Groeien wil de ambitieuze tiener zeker: “Dat begint bij meer het team te coachen, ik moet daar beter in worden”. Het valt ook niet mee als één na jongste: “Zeker lastig om spelers te commanderen die al jarenlang voor het eerste uitkomen”. Zijn toekomst is zeker nog enkele jaren in Deventer te keepen om zijn ultieme droom na te jagen; Keepen in de Adelaarshorst.

BAAL DAT HET KLAAR IS
Volgende week de laatste wedstrijd voor de zomerstop voor Go-Ahead en daarmee ook voor Delano: “Baal daar wel van, dat het nu klaar is, ga het wel missen”. Op de eigen Rielerenk ontvangen ze dan de nummer twee CCW’16. Die wedstrijd start om 14:00 uur met Delano Dokter onder de lat aan Go-Ahead zijde.