Specialistische transformatie 

Op 1 januari van dit jaar is gestart met de transformatie van het voormalig UWV Kantoor in het centrum van Deventer. Er worden 42 appartementen gebouwd, met focus op duurzaamheid. De transformatie wordt gerealiseerd naar een ontwerp van ArchitectenLab uit Deventer. Samen met projectontwikkelaar Getgripp is het gelukt het gebouw van een schitterende nieuwe gevel te voorzien. Deze gevel zorgt ervoor dat de nieuwe appartementen beschikken over veel lichtinval, hoogwaardige isolatie en prettige plattegronden met schitterend uitzicht.

Een circulair pand 

Vanaf de start van de sloopwerkzaamheden wordt nadrukkelijk gekeken naar duurzame oplossingen. Bij al het materiaal dat ze weghalen, werd er bekeken of het mogelijk is om het opnieuw te benutten. Zo gebruikte ze bijvoorbeeld dorpels en kozijnen uit het bestaande pand. Verder werd er bij het ontwikkelen van de appartementen heel nadrukkelijk gebruik gemaakt van de bestaande structuur van de oude kantoren. Daar is het ontwerp helemaal op afgestem

bekijken we of het mogelijk is om het opnieuw te benutten. Zo gebruiken we bijvoorbeeld dorpels en kozijnen uit het bestaande pand. Verder maken we bij het ontwikkelen van de appartementen heel nadrukkelijk gebruik van de bestaande structuur van de oude kantoren. Daar is het ontwerp helemaal op afgestemd.

Dag van de Bouw 

Tijdens Dag van de Bouw op zaterdag 15 juni kan iedereen een kijkje nemen op de mooiste en meest bijzondere bouwplaatsen in Nederland. De Dag van de Bouw is een initiatief van Bouwend Nederland, de branchevereniging van bouw- en infrabedrijven. Het doel is om te laten zien tot welke hoogstandjes de leden van Bouwend Nederland in staat zijn. De Dag van de Bouw is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is.

Van 10.00 uur tot 14.00 is iedereen welkom op de bouwplaats voor een kijkje achter de schermen. De architect zal aanwezig zijn om zijn visie toe te lichten, er vinden rondleidingen plaats en er is veel aandacht voor de duurzame oplossingen die we gekozen hebben. Kinderen kunnen zich vermaken met een springkussen, vogelhuisjes maken en spijkers slaan. Parkeren kan gratis in de parkeergarage onder het pand.