De start van de loop is op de Brink in Deventer en de finish ligt op de Brink in Bathmen. Hier vindt tevens de kidsrun plaats voor basisschoolleerlingen. Er worden ook startende lopers uitgenodigd, die deelnemen aan zogenoemde startgroepen bij Daventria, ABS Bathmen en enkele sponsoren, om bij het 5 km punt in te voegen voor een 5 km loop.

Ook het goede doel is dit jaar wederom de stichting Kinderen van Uganda. Dit jaar gaat de steun uit naar het project KVU EAGLES. Hierin gaat het om het bevorderen van sport en om talentontwikkeling. Alle dertien samenwerkende scholen in de regio Kibinge/Uganda doen mee in onderlinge competities voor meisjes en jongens in voetbal, atletiek en netbal.

Iedereen krijgt nu kansen op meedoen in sport. Tegelijkertijd wordt er gewerkt aan talentontwikkeling met een viertal sportcoaches. De kans om uit te blinken in je favoriete sport en mogelijk mee te gaan doen in de competitie in het grotere district en daarna landelijk. Misschien wordt op deze manier de nieuwe Messi of Ronaldo gevonden in Uganda. En als die nieuwe Messi dan op een WK schittert kan elke Brink tot Brinkloper trots zeggen dat zij hem of haar hebben gesteund zover te komen!

Inschrijven voor de Brink tot Brinkloop kan vanaf nu op www.brinktotbrinkloop.nl.